فته الشاورمه
المكونات
كيس عيش شامى لبنانى مقطع و محمر فى الزيت
3 كوب ارز بسمتى مطبوخ بدون اضافه اى نكهات ( ماء و سمن و ملح فقط )
سلطه زبادى ( 4 كوب زبادى + ثوم بودرة + ملح + بابريكا + نعناع مجفف + حزمه بقدونس مقطعه )
1ك الشاورمه ( يمكن عملها بشاورمه اللحم او الدجاج )
طريقه تتبيل الشاورمه
شاورمه اللحم
1 ك لحم مقطع شرائح صغيرة + 2 بصله مفرومه + 2 كوب زبادى + ملح + فلفل اسود + بهارات لحم + بهارات شاورمه + 2 ملعقه خل و يخلطوا معا و يتركوا لمدة 2 : 12 ساعه
يوضع زيت فى طاسه ثم يوضع عليه الشاورمه و تشوح حتى النضج
شاورمه الدجاج
1ك صدور دجاج مقطعه شرائح صغيرة + 2 كوب زبادى + 2 بصله مفرومه + 3 فص ثوم مفرى + ملح + فلفل ابيض + 2 ملعقه خل + بهارات لحم + بابريكا + بهارات شاورمه و يخلطوا معا و يتركوا لمدة من 2 : 12 ساعه
يوضع زيت فى طاسه ثم يوضع غليه الشاورمه و تشوح حتى النضج
عمل الفته
يرص العيش المحمر فى صينيه بايركس
يغرف عليه الارز
ترص الشاورمه على الارز ثم يضاف على الوجه سلطه الزبادى
بالهنا والشفا